Verhuren koopwoning komt steeds vaker voor

dit is een online makelaar t.b.v. verhuren van een koopwoningVanwege de dubbele woonlasten komt het steeds vaker voor: het verhuren van een koopwoning. Voordat dit mogelijk is moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt met de bank waarbij een hypotheek op het is huis is afgesloten.  Het verhuren koopwoning is namelijk niet zomaar toegestaan.  Als u een woning verhuurt moet u namelijk een huurcontract opstellen met degene

die uw huis huurt. Diegene wil namelijk ook zekerheid hebben wat betreft de termijn hij kan blijven wonen en de prijs die hij moet betalen. Zo heeft diegene de zekerheid dat hij niet zomaar zijn huis wordt uitgezet.

Een andere factor die belangrijk is bij het eventueel verhuren van je huis: Als je je huis dan toch verkoopt, zit je met een huurder in je huis, terwijl je koper er zo snel mogelijk in wil. Dit ook weer omdat zij waarschijnlijk ook dubbele lasten hebben door een tweede huis. Het is dus verstandig om in deze situatie een makelaarsbedrijf in te schakelen die dit soort problemen op kan lossen bij verhuren koopwoning.